ÅRETS KIPEKJERRING 2023: - Jeg er vel en litt sånn rastløs sjel som liker å engasjere meg i mye, spesielt innenfor kulturlivet, sier Geir Storrø.

Tildelt Årets Kipekjerring 2023:

- Kampen for kulturhus er ikke over

- Askøy har fortsatt ikke et kulturhus, så der brenner det fortsatt en liten flamme i meg, sier Geir Storrø, som i går ble overrakt prisen som Årets Kipekjerring 2023.

Publisert Sist oppdatert
40 ÅR MED KJIPEKJERRINGA: Askøy kommune har delt ut kulturprisen «Kipekjerringa» årlig siden 1985. Kunstneren bak var den norske skulptøren Eilif Mikkelsen (1926-2012).

Vinneren av prisen som Årets Kipekjerring ble offentliggjort allerede før jul i fjor, etter vedtak i Utvalg for oppvekst og levekår.

- Jeg var veldig overrasket da det politiske vedtaket kom, sier Geir Storrø, som ble tildelt prisen for sin årelange innsats for og bidrag til kulturen i Askøy kommune.

- Det er naturligvis utrolig stas å få den, og å bli satt pris på på denne måten.

Engasjert prisvinner

Kipekjerringa-prisen har vært delt ut årlig siden 1985, og mottakeren får den flotte statuetten til odel og eie. 

- Anerkjennelsen ved å få en sånn pris betyr veldig mye, og inspirerer meg til å fortsette å jobbe for kulturlivet på Askøy. 

Så er det heller ikke lite han har bidratt med opp gjennom årene. Hans mangeårige frivillige innsats har siden favnet bredt – vi kan blant annet nevne: 

  • Leder i Florvåg skolekorps.
  • Styreleder i Follesø mannskor.
  • Leder for Askøy Sang- og Musikksamskipnad (ASM) og Kulturhusgruppen.
  • Initiativtaker til Askøyfestivalen.
  • Styreleder i Follesø mannskor.
  • Regattasjef både for Lindesnes-cup og Shetland Race.
  • Spilte en viktig rolle i oppbyggingen av seilsportsenteret i Kollevåg.
HVILER IKKE PÅ LAURBÆRENE: - Anerkjennelsen ved å få en sånn pris betyr veldig mye, og inspirerer meg til å fortsette å jobbe for kulturlivet på Askøy, sier Geir Storrø.

Kampen for kulturhus på Askøy

EN MASSIV KIPEKJERRING: Statuen utenfor Askøy Rådhus er en 220 centimeter høy og 1650 kilo tung kopi av kulturpris-statuetten, og ble gitt som gave fra Fagforbundet, og avduket 9. desember 2009.

«Askøy kommune er heldig som har en så dedikert person som Geir Storrø, som med lidenskap og hardt arbeid for kulturlivet har beriket Askøysamfunnet på utallige måter» sa ordfører Yngve Fosse da han leste juryens begrunnelse under gårdagens prisutdeling i Kipo.

Jeg er vel en litt sånn rastløs sjel som liker å engasjere meg i mye.

Geir Storrø

Der la de spesiell vekt på Storrøs rolle som styreleder for Amatørkulturrådet – et arbeid som ble kronet med innkjøpet av et Steinway-flygel til kultursalen Kipo. 

- Jeg er vel en litt sånn rastløs sjel som liker å engasjere meg i mye, spesielt innenfor kulturlivet, forklarer han.

- Er det noe som har vært en kamp?

- Nei, altså, jeg vil ikke kalle det en kamp, men det har vært en prosess. Vi har jobbet med kulturhussaken i 26 år, og nå har vi fått denne fantastiske kultursalen – som vi er utrolig glad for. Den kommer til å bety veldig mye for Askøy og kulturlivet, sier han.

- Men vi har fortsatt ikke et kulturhus, så der brenner det fortsatt en liten flamme i meg. Så det vil vi i Amatørkulturrådet fortsette å jobbe for. Når større bygg skal reises – for eksempel et nytt rådhus på Kleppestø – vil vi være på banen og be om at det også må være kulturmuligheter i en sånn bygning.

PRISVINNER OG KORSANGER: Gårsdagens prisutdeling ble avsluttet med at Geir Storrø og Follesø Mannskor sang «Klingom Bröder».
Powered by Labrador CMS