BLE TILDELT «ASKØYBRAGDEN KULTUR 2023»: - Dette betyr masse for oss, sier Roald Krossøy.

Fikk prisen for Årets kulturprestasjon:

- Nå er vi klar for Europamesterskapet

- Dette er en anerkjennelse av det vi gjør, sier Roald Krossøy, som på vegne av Strusshamn Musikkforening tok imot kommunens pris for årets beste kulturprestasjon.

Publisert Sist oppdatert

Askøybragden kultur 2023 gikk til Strusshamn Musikkforening, som vant Norgesmesterskapet i janitsjar 2023. Prisen ble delt ut under gårsdagens kulturprisutdeling i Kipo, og ble tatt i mot av Strusshamn Musikkforenings nylig avtroppede styreleder, Roald Krossøy.

- De gikk til topps i et felt med utrolig høyt nivå, og skriver seg med det inn i Askøys historiebøker, sa Yngve Fosse, som leste opp juryens begrunnelse før han overrakte prisen.

NORGESMESTERE: En kvintett fra Strusshamn Musikkforening underholdt under prisutdelingen, blant annet med en fyrrig versjon av John Philip Sousas «The Liberty Bell – som mange kjenner som temaet fra den britiske komiserien «Monty Python's Flying Circus».

Norgesmestere klar for Europa

Ingen var i tvil om at dette var en usedvanlig verdig vinner. Korpset rykket opp fra 1. divisjon til elitedivisjon i 2017, og vant Norgesmesterskapet i janitsjar 2023. I slutten av neste måned reiser de til Oslo for å representere Norge under Europamesterskapet i janitsjar.

- Dette betyr masse for oss, og er en anerkjennelse av den jobben vi gjør, så vi er veldig stolt av denne prisen, sier Roald Krossøy i en kort samtale med Askøy24 like etter at han har mottatt prisen.

- Dere vinner og taper med samme sinn?

- Jeg skulle ønske jeg kunne sagt det, men resultat i NM nå sist gjorde mer vondt enn vi hadde trodd. Det må vi innrømme. Vi skal jo ta det med fatning, og det prøver vi på. Men det var overraskende for oss.

AVTROPPET STYRELEDER: Roald Krossøy tok imot prisen, siden han var styreleder da korpset vant NM i fjor. Ny styreleder er Carl Eystein Frimanslund.

Revansj i mai?

Som kjent endte de på sisteplass og rykket ned til 1. divisjon under Janitsjar-NM i midten av mars. 

- Men dere skal vel opp igjen?

Det med å dømme i musikk er ikke akkurat som å hoppe høyest eller løpe fortest.

Roald Krossøy

- Det håper vi, men det er på en måte mange ganger vanskeligere å komme seg opp enn å holde plassen.

- Er det en sånn jojo-verden?

- Nei, for vi rykket jo opp i 2017, og vært i elitedivisjonen siden da. Men du vet; det med å dømme i musikk er ikke akkurat som å hoppe høyest eller løpe fortest. Det blir litt subjektivt, sier han.

- Vi hadde en veldig god følelse da vi gikk av scenen i Trondheim, og følte at vi spilte minst like godt som i fjor – da vi fikk 97,5 poeng og vant.

- Men 25. mai blir det revansj, når dere er med i Europamesterskapet i Oslo?

- Ja, vi kan jo håpe på det.

INVITERTE TIL KONSERT: - Den flotte settingen for denne prisutdelingen gjør meg stolt av øyen vi bor på, sa Roald Krossøy i takketalen, og avsluttet med å ønske alle hjertelig velkommen til konsert i KIpo 20. mai – der Strusshamn Musikkforening skal fremføre de tre konkurransestykkene de skal delta med i Europamesterskapet i janitsjar.
Powered by Labrador CMS