FÅR PENGER: Hvert mål Askøy Fotballs herrelag scorer vil gi klingende mynt i klubbkassen - og til Alternativ Jul.

Målklubb med alternativ vri

Askøy Fotball er i gang med Målklubben, og gir 25 prosent av inntektene til Alternativ Jul.

Publisert Sist oppdatert
Askøyidretten presenteres av Sartor Storsenter

Askøy Fotball startet Målklubben forrige sesong, og håper nå at den skal vokse seg stor og sterk i 2024. Målet er å få flere bedrifter og privatpersoner til å melde seg på, og kanskje nærme seg et par hundre tusen kroner i inntekter.

Makspris for private

- Det er sånn at privatpersoner og bedrifter melder seg på via en link, og velger en sum de ønsker å betale per mål. For privatpersoner begynner dette på ti kroner, og maksimumsbeløpet for en hel sesong blir 600 kroner, forteller Kjetil Knarvik i Askøy Fotball.

HAPPY: Trond Soltvedt (tv.) fra Alternativ Jul sammen med Askøy Fotball «altmuligmann» Kjetil Knarvik. Nå er Målklubben godt i gang, og de to oppfordrer askøyværinger og askøybedrifter til å hive seg rundt.

- Når det gjelder bedrifter, så kan de velge fra 50 kroner og oppover. Disse vil ikke ha begrensninger oppover. Faktura kommer etter sesongen, og til privatpersoner kommer det vippskrav i november. Det er veldig enkelt, sier han.

For å melde deg på kan du følge denne linken.

Det nye i 2024 er at klubben velger å gi bort halvparten av inntektene til veldedige formål. Det gies 25 prosent av overskuddet til Alternativ Jul, mens 25 prosent går til inkluderingsfondet i klubben.

- Å gi til Alternativ Jul føles veldig riktig. Det handler om å ta vare på folk, og bidra på vår måte til å støtte de folkene som gjør en fantastisk innsats, sier Knarvik.

- Julepresang

Trond Soltvedt, primus motor i Alternativ Jul, er naturlig nok glad for støtten.

- Jeg fikk en telefon der vi ble spurt om vi hadde lyst til å være med på dette, og det er klart at vi ble glade for det. Det var som å få en julepresang i april, ler han.

- Jeg synes det er et fantastisk initiativ, og veldig flott at de tenkte på oss. Det skal ikke bli vanskelig å få brukt pengene på de som trenger det. Så håper vi at folk og bedrifter stiller opp og hiver seg på.

- I fjor scoret laget 108 mål i 4. divisjon. Det blir kanskje ikke like mange i 3. divisjon?

- Joda, det blir 150 mål i år, smiler Soltvedt.

- Minst, lover Knarvik.

Inkluderingsfondet i klubben får like mye av overskuddet som Alternativ Jul.

- Dette er penger som brukes på barn og unge som ikke har råd til å delta på aktivitetene. Det er ingen unger som skal stå utenfor fotballen fordi de ikke har råd, slår Knarvik fast. 

I fjor var det 33 privatpersoner med, og kun to bedrifter. Likevel vanket det 45.000 kroner til klubbkassen.   

Powered by Labrador CMS