Leserinnlegg

REAGERER: «Området er kommunalt og det er helt klart et politisk ansvar å sørge for at parken fremstår etter formålet» skriver de to SV-politikerne.

 Uverdig vedlikehold av Minneparken

I år gjentas kritikken mot hvordan området rundt Vatnavatnet fremstår. Nå håper vi på bedre politisk handlekraft før neste minnemarkering i 2025.

Rafael Cobo Garrido og Åge Rosnes, folkevalgte for SV

Nylig markerte vårt lokale Arbeiderparti årsdagen for den høyreekstreme terroren der 77 mennesker ble myrdet.

Askøy AUF mistet to av sine medlemmer på Utøya og flere ble skadet. Ufattelig, utenkelig og umenneskelig. Angrepet på AUF og Ap er kilde til sorg og savn og slik vil det dessverre være i årevis.

Heldigvis ble det reist minnesmerker rundt om i Norge. På Askøy ble det plassert ved Vatnavatnet i Kleppestø. Symboltungt og verdig står det i minnelunden.

I år gjentas kritikken mot hvordan området rundt Vatnavatnet fremstår. Det er blitt så ille at Askøy Ap har sett det nødvendig å kalle inn til dugnad. Det verste er at halve dammen er gjengrodd. Uverdig for en minipark med et viktig minnesmerke i sin midte, det tror vi de fleste vil være enige i.

Å prioritere Sverre-monumentet foran å sette parken ved Vatnavatnet i stand må vel være valgperiodens dårligste prioritering.

Området er kommunalt og det er helt klart et politisk ansvar å sørge for at parken fremstår etter formålet.

På denne bakgrunnen er det fullstendig ubegripelig at høyresiden har prioritert å bruke millioner av kroner på et annet minnesmerke.

Slaget i Florvåg med vikingkongen Sverre som hovedaktør er for så vidt interessant nok. Men å prioritere Sverre-monumentet foran å sette Minneparken ved Vatnavatnet i stand må vel være valgperiodens dårligste prioritering. Her skorter det både på dømmekraft og klokt politisk skjønn.

Sverre-monumentet skulle finansieres av sponsorer. Nå var det folks skattepenger som ble brukt til det. Disse pengene burde heller vært brukt på minnelunden i Vatnavatnet. 

Vi i SV ville i alle fall prioritert annerledes. Nå håper vi på bedre politisk handlekraft før neste minnemarkering i 2025.

MINNEPARKEN VED VATNAVATNET: Minnesmerket ved Vatnavatnet er laget av Nico Widerberg, mens skulpturen «Til ungdommen» er laget av førsteårsstudenter ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Askøy kommune mistet Kevin Daae Berland (15) og Silje Stamneshagen (18) på Utøya under terrorangrepene 22. juli 2011.
Powered by Labrador CMS