MIKRO: Slik vil de to mikrohyttene på Herdla se ut

- Vi skal bygge de feteste mikrohyttene

Sjekk disse mikrohyttene som Herdla Gård skal bygge på pynten ved Djupedalen på Herdla. - Vi skal satse på høy kvalitet og et uforglemmelig opphold for leietakerne, sier Morten Bjørnstad.

Publisert Sist oppdatert
INTERIØR: Slik vil utsikten være for leietakerne i Djupedalen på Herdla.

- Det skal være topp kvalitet på alt, forsikrer Morten Bjørnstad i Herdla Gård. 

Fredag fikk han godkjenning fra kommunen, og allerede mandag var det stikking av tomt.

- Jeg våger ikke å si noe nøyaktig om når de kan stå ferdig. Men det blir i løpet av 2025. Om alt klaffer blir det allerede til våren, sier han - og tilføyer at han vil skryte over rask prosess i Askøy kommune etter positivt vedtak i Utvalg for teknikk og miljø (UTM) i juni. 

Mini-luksus

Mikrohytter, eller minihytter, dukker opp som paddehatter rundt omkring i det ganske land. Dette er et konsept med små hytter, ofte mellom 10 og 30 kvadratmeter, som er designet for å maksimere bruken av tilgjengelig plass. Mange av disse hyttene er også svært enkelt innredet. Men på Herdla vil det tilsynelatende ose av kvalitet og luksus på de 23 kvadratmeterne innvendig, og terrassen på 8,4 kvadratmeter - med vestvendt utsikt mot Hjeltefjorden.

SATSER: Morten Bjørnstad skal bygge hytter med høy kvalitet, og tar det som et godt tegn at regnbuen gikk ned like utenfor Djupedalen da Askøy24 var på besøk.

- Vi bygger disse hyttene med sikte på et betalingsvillig publikum. Her skal man kunne ta med seg partneren sin og nyte en helg i naturskjønne omgivelser. Det blir høy standard på alt fra kjøkken, bad, senger og møbler. Vi får store vinduer, sedumtak og elektrisk forblending av vinduene, forteller Bjørnstad.

Har testet flere

Sammen med sin samboer har han reist rundt og prøvd fire-fem ulike typer mikrohytter. Dette for å kunne se hva som funker, og hva som ikke funker.

- Det må være slik at man får følelsen at man får valuta for pengene. Og det har jeg ikke alltid fått inntrykk av på de plassene vi har prøvd. Det har vært modulbasert containerløsninger, og jeg får da en følelse av å være i en campingvogn. Det blir for trangt om en skal betale 4000 kroner natten, understreker Bjørnstad.

UTSIKT: Mikrohyttene sett fra sjøen.

- Skal man åpne en flaske vin og spise en god middag, så kan man ikke sitte i sengen og innta måltidet, ler han. 

Og mens man er inne på kost, så skyter Bjørnstad inn at det er en dialog med hotellet Biologen om muligheter for pakkeløsninger med både frokost, lunch og tre retters middag. 

- Vi ser også for oss at gjestene kan bestille pakker med frokost og lunch fra landhandelen, som ligger klart i kjøleskapet når de ankommer, forteller han.  

Lokale krefter

Kortreiste løsninger er noe Bjørnstad synes er veldig stas. Her er det Ravnanger Hus som har tegnet og som trolig bygger hyttene. Kevin Merkesvik i Nic Jacobsen Entreprenør er allerede i gang med grunnarbeidet.

- Vi skal også ha renholdsarbeid her lokalt, legger Bjørnstad til.

Så veldig lokale blir gjerne ikke gjestene. Bjørnstad har lyst til å få hyttene ut i den store verden.

- Det er et mål om å gjøre hyttene attraktive for publikum over alt, men i første omgang ser jeg for meg at det blir folk fra Vestlandet som kommer til å prøve ut hyttene. 

Totalkostnadene vil han ikke ut med.

- Jeg har et tall i hodet, men det har jeg ikke lyst til å gå ut med. I alle fall ikke før jeg vet mer om hva ting faktisk koster. Det er noen elementer her som vi ikke helt vet prisene på, og hvor lang produksjonstid det har. 

Tror på markedet

- Det høres ut som du tenker at markedet er stort for denne typen hytter?

- Ja, jeg er sikker på at det kommer til å være fullbooket store deler av året. I alle fall i den lyse årstiden. Men husk at folk synes det er fascinerende med ruskevær også. Her på Herdla er det mye vær, ler han.

PLANTEGNING: Slik ser man for seg de totalt 31 m2 skal utnyttes.

Utsikten er det ikke noe å si på. Solen går ned i sjøen og det passerer mange typer båter.

- Og her kan man se både niser og spekkhuggere om man er heldig, forteller Bjørnstad. 

Fikk medhold på klage

Den første søknaden om å få bygge hyttene ble avslått av administrasjonen i kommunen. Det var også innsigelser fra Statsforvalteren. I korte trekk handler det om at området er avsatt til LNF-formål, og da er det svært vanskelig å få dispensasjon.

- Men etter at vi fikk vist frem området til politikerne og forklart hva som skal gjøres her, så fikk vi medhold i klagen vår. Akkurat i dette området er det ikke uberørt natur. Her er det sprengt og det er gamle huller og små murer fra krigens dager. Slik det ligger i dag er området rett og slett stygt. Vi kommer til å forskjønne området betraktelig, slår Bjørnstad fast.

I UTM var det ni mot to stemmer, der SV og MDG stemte mot dispensasjon. 

- Jeg gleder meg veldig. Dette kommer til å bli de tøffeste hyttene i dette segmentet, sier Bjørnstad. 

Powered by Labrador CMS