ÅPNINGEN: Det store bålet ble tent av kultursjef Marius Fevang Thorstensen for å starte dagen

Flammende start på Friluftslivets år

På Herdla fort danset flammene i vinden da store og små samlet seg for å markere Friluftslivets år 2025. For i år er året der du skal komme deg ut og nyte naturen!

Publisert Sist oppdatert

Her sto rebus, pinnebrød og båltenning for tur da Askøy Turlag og Askøy Orienteringsklubb inviterte til «Kom deg ut-dagen».

- GOD STEMNING: På Herdla fort samlet familier seg rundt bålpannen for en dag fylt med aktivitet, varme og gode samtaler

Fakta/Friluftslivets år

 ● Friluftslivets år er en feiring av friluftslivets verdi og mangfold som markeres hvert tiende år.

 ● Det arrangeres av Norsk Friluftsliv sammen med frivillige organisasjoner, myndigheter, skoler, næringsliv og enkeltpersoner.

 ● Målet er å løfte frem lokale aktiviteter og nasjonale tiltak i hele Norge.

 Kilde: friluftslivetsar.no

- MAT TIL ALLE: Frivillige delte ut god mat og drikke til deltakerne

– Det er ganske forblåst, men det er veldig deilig, sier Anita Hunsager smilende.

- PØLSE OG PINNEBRØD: Philipp (6) og mor Anita koste seg foran bålet

Hun var sammen med sønnen Philipp Hunsager (6), de hadde tatt turen helt fra byen for å være med.

– Vi visste at det skulle være Kom deg ut dagen og så etter et arrangement i Bergensområdet, dette så bra ut. Vi ble ikke skuffet.

Rundt bålpannen stekte de pølser og nøt den lune stemningen. Tidligere på dagen hadde de deltatt på rebusløpet med båltema.

– Jeg likte aller best å løpe fram og tilbake, forteller Philipp.

Bål og nært friluftsliv

Årets tema for Friluftslivets år er å oppleve naturen i nærmiljøet. Det var også målet for arrangørene denne dagen.

- NYE OPPLEVELSER: For Emmanuel (7) var dagen en kilde til både god mat og bålkunnskaper
- GODE VENNER: Sigrid (8) fikk en ny kompis i treet

– Dette året handler om å komme seg ut, uansett vær. For ungene er det stort, og friluftsliv gir både fysisk og psykisk helsegevinst. Det vil vi sette fokus på, sier Solveig Hoem fra Askøy Turlag og Kom deg ut.

Hoem understreker at det alltid er plass til flere rundt bålet.

God mat og bål-moro

For Emmanuel Gelin (7) var maten høydepunktet.

– Jeg har spist pølser, marshmallows og brød på pinne. Det var kjempegodt!

Sigrid Shei Eide (8) nøt både rebusløp, klatring og spikking. Med seg hadde hun en håndlaget kniv laget av hennes oldefar.

- FORNØYDE: En suksessfull dag forteller Sigrid og mor Lena

– Den er ekstra spesiell, forteller moren Lena Fosse Shei.

Inspirasjon for 2025

Selv om vinden og regnet reduserte oppmøtet, er arrangørene fornøyde.

– Det viktigste er at folk kommer seg ut, enten her eller andre steder. Det er dette vi ønsker å inspirere til resten av året, forteller lederen for «Kom deg ut-dagen».

- ARRANGØRENE: Solveig Hoem forteller om samarbeidet mellom Askøy Turlag og Askøy Orienteringsklubb for å gi deltakerne en minnerik dag
Powered by Labrador CMS