BLI MED: «Det er ganske så behagelig å sitte i en solstol, vifte med tærne og nikke til mennesker som passerer.», skriver A24s bokanmelder.

God pilegrims­reise!

«Bli med meg» av Catherine Isaac pirrer eventyrlysten og vekker trangen til å utforske. I denne varme og sjarmerende romanen blir vi med læreren Conor og karrierekvinnen Katie på en 117 km lang pilegrimsvandring, en reise som byr på vakker natur, nye vennskap og uforglemmelige opplevelser.

Publisert Sist oppdatert
SPRÅKKUNST: «Flere ganger kunne jeg sukke tilfreds av vakre setninger.». skriver Marianne Hansen i dette boktipset.

Det er ganske så behagelig å sitte i en solstol, vifte med tærne og nikke til mennesker som passerer. 

De fysiske forutsetningene for å gå over 100 km får jeg tenke på en annen gang.

Men tenk om det var meg som hilste Buen Camino, «god pilgrimsreise», til fine folk som jeg møtte i bølgende landskap under en høy sol i det nordvestlige Spania. 

Boka pirret eventyrlysten og googletrangen. De fysiske forutsetningene for å gå over 100 km får jeg tenke på en annen gang. 

Den sjarmerende læreren Conor har klart å overtale sin venninne Katie til å bli med på en 117 km lang pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela over fem dager. 

For karrierekvinnen Katie er det muligheten av å kunne samle inn penger til kreftsaken som er motivasjonen. Hun jobber med kommunikasjon og får oppdraget med å poste fra vandringen på sosiale medier. 

Sine egne muligheter til å oppleve flott natur og treffe nye mennesker har hun ikke tenkt så mye over. Hun er heller skeptisk til spartanske herberger og har ikke tro på at vandringen skal endre henne. Det er Conor som er den optimistiske og den som har drømt om denne turen. 

«Bli med meg» er en varm, romantisk, personlig, lun og sår bok.

«Her på på caminoen var vi bare mennesker som delte samme vei», sies det i boka og for meg var vandringen en viktig del av leseopplevelsen. Foran vandringskapitelene får vi vite hvor mange kilometer det er igjen til målet. 

Mens vandringen går skritt for skritt mot mål, blir vi lesere tatt med i et tilbakeblikk der vi får bli kjent med Katie og Conor, hvordan de møttes og hvordan deres vei sammen har vært. 

Vi møter også mange andre interessante og hyggelige mennesker, det er et rikt persongalleri i boka. 

Dagens boktips

  • Forfatter: Catherine Isaac
  • Tittel: Bli med meg
  • Forlag: Bonnier
  • Utgitt: Mars 2024 

«Bli med meg» er en varm, romantisk, personlig, lun og sår bok. Det er rikelig med fine språklige bilder. Flere ganger kunne jeg sukke tilfreds av vakre setninger. I store deler av boka satt jeg med et lite smil om munnen, boka satt også igjen et avtrykk i meg om det uforutsigbare livet vi har.

Catherine Isaac er en bestselgende og rutinert forfatter, «Bli med meg» er hennes femte roman. Det er første gang jeg leser en bok av denne forfatteren, men antakelig ikke den siste.

Om du fikk lyst å lese boka eller ikke, en oppfordring til deg fra Conor: «….vi har ett forsøk på å leve på denne merkelige og fantastiske kloden vår» 

TIPS: Marianne Hansen er Askøy24s bokanmelder.

«Nyt livet, hvert eneste sekund».

 

Ps! Om du har gått langs Camino de Santiago eller andre pilgrimsveier, legg gjerne igjen en kommentar i Facebook-posten.

Powered by Labrador CMS