Kom an` då,
kok med Ole!

Har du nettopp flyttet på hybel, er lommeboka sliten eller er du bare lei av å komme opp med noe digg til lunsj, middag eller nattmat? Forfatterdebutant Ole Sirnes viser deg hvordan du kan lage mat på lite kjøkken med utstyr og råvarer som ikke koster skjorta.

Publisert Sist oppdatert
BOKMØTE: A24s boktipser, Marianne Hansen, var på bokmøte med Bonnier og fikk høre debutant Ole Sirnes.
TIPS: Marianne Hansen er Askøy24s bokanmelder.

I «Ole koker» får du oppskrifter på varierte middager, saftige snacks og sløy nattmat, Men du finner også digge sauser, majones, urteolje og krydder som løfter retter og kitler i ganen. 

Du vet, smaken du har fått på ei god sjappe, på et restaurantbesøk og som du ikke skjønner hvordan kokkene har fått fram. 

Her er oppskrifter på saftige burgere, hjemmelagde fries og pasta, smaker langt bortenfra og helt hjemmefra. Boka er nok skrevet med tanke på unge voksne, men når Ole i slutten av boka har med hakkasteik for å hedre sin kjære mor og sine bånd til Hardanger, da smelter også ei på femti pluss. Skal jeg være ærlig smeltet jeg lenge før, allerede ved syltet rødløk, baconsyltetøy og poke bowl. Her er rikelig med global inspirasjon. 

Ole koker - Ekte mat som ikke koster skjorta

  • Forfatter: Ole Sirnes
  • Forlag: Bonnier
  • Utgitt: August 2024 
  • Forfatter Ole Sirnes finner du også på TikTok med «Ole koker».

Alle oppskriftene serveres av fargerike bilder tatt av forfatteren selv og hans venner. Her er ikke matstyling, men bare ekte kjærlighet til mat og mennesker. 

Kokebok eller kosebok? Jeg tilhører den gruppen mennesker som liker å bla i og lese kokebøker, men som Ole selv er jeg ikke nødvendigvis så god på å følge oppskrifter. Jeg kikker og lager en rett eller to, før jeg faller tilbake i den gamle tralten med de kjedelige middagene som likevel er vanskelige å komme på. Noen som kjenner seg igjen? 

«Ole koker» syder av matglede og energi. Om du vil imponere deg selv, kjæresten eller svigerfar er det bare å få denne boka i hus.

Leser du ikke bare selve oppskriftene, men også de små tekstene, og er oppmerksom når du kikker på bildene, får du deg både overraskelser og latter. Og på Tiktok viser Sirnes hvordan han lager flere av rettene. 

Advarsel: Det er en viss fare for at du blir sjukt sulten.

Powered by Labrador CMS