BUDAUKSJON: - Den som vinner auksjonsrunden, får komme til mitt atelier i Strusshamn – og så tegner jeg personen, sier Frøydis Aarseth.

Støtt TV-aksjonen og bli portrettert

Askøy-kunstneren Frøydis Aarseths bidrag til TV-aksjonen er å legge opp til en auksjonsrunde der vinneren blir portrettert av henne.

Publisert Sist oppdatert

- Den som vinner auksjonsrunden, får komme til mitt atelier i Strusshamn – og så tegner jeg personen, sier Frøydis Aarseth, og legger til at inntektene går uavkortet til årets TV-aksjon.

Det er allerede kommet inn 26 bud – det siste på 4000 kroner.

Kan også være av kjæledyr

Fellesnevneren for auksjonsobjektet er at det ikke kan kjøpes for penger på en vanlig dag. Dette er derfor en unik mulighet, som interesserte kan vinne retten til ved å by på. 

TEGNER BUDVINNER: Portrettet tegnes med kull og hvitt kritt, slik som dette av «Ida».

Detaljer om portretteringen avtales mellom budvinner og Frøydis Aarseth etter endt budrunde. Budvinner må selv sørge for opphold og reise.

Portrettet blir på 30 x 40 cm, og tegnes med kull og hvitt kritt på et tonet aquarelle-papir, noe hun mener at gir portrettet en ekstra dybde og glød.

- Jeg er opptatt av å fange personligheten til den som blir portrettert, sier hun, og presiserer at portrettet skal være av kun én person eller ett kjæledyr.

Bildet leveres ferdig innrammet fra Ramme Service Bergen, med glass og passepartout.

Tidskapsel på månen

Frøydis Aarseth har vært elev hos Odd Nerdrum, og har studert både i Frankrike, Italia og Norge. 

Hun har deltatt på utallige utstillinger i inn- og utland, blant annet på Museum of Modern Art i Barcelona og Sotheby's i New York.

Jeg er opptatt av å fange personligheten til den som blir portrettert.

Frøydis Aarseth

Hun er også del av en utvalgt gruppe kunstnere fra ulike land som er representert med The Lunar Codex – som er et kunstverk i en tidskapsel.

 Denne ble permanent installert på månen i februar, og representerer menneskehetens kreativitet for fremtiden. 

Portretteringen vil foregå på Askøy utenfor Bergen i Frøydis sitt atelier. Detaljer avtales mellom budvinner og Frøydis Aarseth etter endt budrunde.

FRA ATELIERET: Frøydis Aarseth poserer her ved siden av et stort maleri av en kvinne som sitter ved siden av en «tankesky».
Powered by Labrador CMS