TILBYS HELSEARBEIDERE: Alt helsepersonell som arbeider med pasientkontakt får gratis influensavaksine etter nasjonale føringer.

Høstens vaksiner er klar

Nå kan du få både korona- og influensavaksine hos fastlegene i Askøy kommune og på tre samarbeidende apotek. Helsepersonell med pasientkontakt får som vanlig tilbud om gratis vaksine. 

Publisert

Vaksinasjonen er et viktig tiltak for å beskytte seg mot alvorlig sykdom, spesielt for de i risikogruppene.

Risikogrupper bør ta vaksinen

Erfaring viser at personer i risikogruppene kan utvikle alvorlige sykdomsforløp dersom de blir smittet med influensa eller koronaviruset. Vaksinene bidrar til å redusere denne risikoen.

Folkehelseinstituttet anbefaler derfor sterkt at følgende grupper tar influensavaksinen:

  • Personer over 65 år
  • Gravide i 2. og 3. trimester 
  • Personer med kroniske sykdommer

I tillegg anbefales oppfriskningsdose av koronavaksinen til:

  • De over 65 år
  • Personer i risikogrupper fra 18 år
  • Gravide
  • Unge mellom 12 og 17 år med alvorlige grunnsykdommer

Gratis koronavaksine

Høstens oppfriskningsdose mot koronaviruset er en oppdatert vaksine fra Pfizer/BioNTech, spesialtilpasset omikronvariantene som sirkulerer nå. Vaksinen er gratis, og det koster heller ingenting å få satt den.

Dersom du er 75 år eller eldre og tok en oppfriskningsdose av koronavaksinen tidligere i vår, bør du vente seks måneder før du tar en ny dose i høst. Dette sikrer optimal beskyttelse mot viruset.

I Askøy kommune kan du enkelt få vaksinen hos fastlegen eller på Apotek 1 Kleppestø, Apotek 1 Amfi Askøy og Ravnanger apotek.

Tilbys helsepersonell

Alt helsepersonell som arbeider med pasientkontakt får gratis vaksine etter nasjonale føringer. I noen år har tilbudet i Askøy kommune vært utvidet til at øvrige ansatte også kunne gå på apotek og få satt vaksine. Denne ordningen er tatt bort i år.

- Det var få som benyttet seg av dette tilbudet, så det ble derfor vurdert å ikke tilby det i år, opplyser helse og omsorgssjef Anne Kjersti Drange.

Powered by Labrador CMS