FORLATER ASKØY: 31. juli fratrer Eystein Venneslan stillingen som kommunedirektør på Askøy. Bakgrunnsbilde: Askøybrua fotografert av Frank Lervåg.

Sluttavtalen undertegnet

Askøy kommune har inngått sluttavtale med kommunedirektør Eystein Venneslan. Han får lønn for elleve måneder etter fratredelse. 

Publisert Sist oppdatert

Etter nærmere ni år i stillingen fratrer Eystein Venneslans stillingen som kommunedirektør 31. juli i år. Oppsigelsestiden er deretter på fem måneder, og i tillegg vil han få utbetalt etterlønn i seks måneder.

- Askøy kommune har vært godt fornøyd med Venneslans innsats som kommunedirektør, men partene er nå enige om at tiden har kommet for å avslutte samarbeidet, skriver ordfører Yngve Fosse i en pressemelding.

Oppsigelsestiden varer fra Eystein Venneslan fratrer og ut året. I denne perioden vil han være fritatt for arbeidsrett/-plikt, men motta lønn og andre ytelser etter arbeidsavtalen.

Etterlønnen er altså på en halv årslønn. Denne beregnes ut fra årslønn på fratredelsestidspunktet. Det beregnes ikke pensjon av etterlønnen. Feriepenger opptjent i 2024 og i 2025 vil også bli utbetalt.

Eystein Venneslan gis normal sluttattest og referanser i samsvar med lov og det som er praksis i Askøy kommune.

Askøy kommune dekker Eystein Venneslans utgifter til juridisk bistand, begrenset til 30.000 kroner, etter regning fra advokat Dan Femoen.

Powered by Labrador CMS