TOPP: Østsidens damelag har plassert seg øverst på tabellen, akkurat slik A24-glasskulen forutså før sesongstart.

Fotballrunden

Her er fakta fra kampene som ikke allerede er omtalt.

Tabell 3. div kvinner

3. divisjon kvinner

Askøys flaggskip på kvinnesiden, Askøy Fotball i 3. divisjon, sikret seg tre poeng borte mot Bjarg søndag kveld. Famke Juvik Sevel var frempå to ganger allerede etter syv og 18 minutters spill, som sto seg til pause.

I andre omgang laget vertinnene selvmål og besørget med det sluttresultatet 0-3. Og med de tre poengene har Askøys nyopprykkede «mannskap» plassert seg på tredjeplass.

- Det var en fortjent seier, men enkelt var det ikke, sier lagets trener Anders Pedersen.

- Vi begynner bra og leder 2-0 tidlig, men så mister vi litt grepet på kampen og Bjarg kan score. Men vi har en god keeper i Nora Thomassen og et godt forsvar, sier Pedersen.

Neste dyst er borte mot Nymark 1. mai.

4. divisjon kvinner

Tabell 4. divisjon kvinner

- Det ville seg ikke i dag, erkjenner Vestsidens trener for damelaget, Henning Olsen.

Laget hans tapte 2-0 borte mot Valestrand/Hjellvik, der vertskapet tok ledelsen allerede etter to minutter. Etter 22 minutter sto det 2-0 på Furubakken.

- Det er en jevn kamp med mange dueller og lite spill. Vi er litt for lite på i starten og slipper inn to lette mål. Vi har muligheter mot slutten, men det ville seg ikke, sier Olsen.

Laget møter Gneist neste søndag.

Askøy 2 i samme pulje møter Nordhordland mandag.

5. divisjon kvinner

Østsidens damelag var favoritter til å vinne 5. divisjon, og har nå plassert seg øverst på tabellen etter tre runder. Men det var tett og jevnt borte mot Øygarden i dag.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter, før Ingrid Mjelde utlignet fem minutter senere. Og bare tre minutter etter var Tina Lund Davanger på plass og ble matchvinner.

7. divisjon kvinner

Nordsiden/Apollo/Ramsøy fikk æren av å innlede Intermec Arena på Davanger, og tok sesongens tredje strake seier, da Skansens ble sendt hjem med 3-2 i bagasjen. Dette er 7-er, og Marthe Fagerdal ble den store heltinnen med hattrick.

4. divisjon herrer

Askøys nest beste fotballag, Askøy Fotball 2,  tapte 1-6 hjemme mot gode Gneist. Det sto 0-3 ved halv tid. Målscorer for hjemmelaget var Espen Kjørsvik.

5. divisjon herrer

Vestsidens herrelag har snublet i det siste, og intet unntak borte mot gode Fitjar. Det ble til slutt 5-1 i sekken for Vidar Kalunds disipler.

5. div herrer

- Fitjar ville mest store deler av kampen, selv om vi leverer en sluttspurt som var trykk i etter at vi reduserte til 3-1, forteller Kalsund.

Fitjar scorte imidlertid to på slutten.

- Begge de to målene er antakelig tett på årets mål på Stord, sier han.

- Vi må jobbe hardt inn mot neste kamp for å snu skuten etter nok et tap, slår han fast.
For Vestsiden nettet Jonas Kjørsvik etter det som omtales som et herlig raid fra unge Natan Korfil i forkant.

7. divisjon herrer

Nordsiden sesongdebuterte med et knepent tap for Ny-Krohnborg 2 på Intermec Arena. Kjetil M. Aasebø utlignet rett før hvilen, men gjestene vant 2-1 etter en scoring like før slutt.