PERSET: Felix Gol-Hausberg (t.v) og Simon Storrø Edvinsen under helgens Årsklassemesterskap.

- Svært fornøyd med helgen

Det ble flere personlige rekorder for Simon Storrø Edvinsen og Felix Gol-Hausberg under helgens Årsklassemesterskap (ÅM) i svømming i Kristiansund.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har nok en gang vist at vi er med i det gode selskap og snuser på topplassering, sier Ronny Roberts, hovedtrener i Øyane Svømmeklubb.

Flere perser

Felix Gol-Hausberg deltok for første gang, mens Simon Storrø Edvinsen har sitt siste år som ÅM-svømmer. Begge to satte perser under flere av de fem obligatoriske distansene.
- ÅM er det nasjonale allround-mesterskapet for ungdom mellom 13 og 16 år. Her møtes de 30 beste utøverne i hver årsklasse fra kvalifiseringsstevnet til finale. 

Lover bra for NM og UM

Simon kvalifiserte seg inn til ÅM som nummer 22 av 30. Her gjorde han sakene sine godt og satte personlig rekord på 100 fly med tiden 1.04,13, på 200 medley med tiden 2.22,31, og på 200 rygg med tiden 2.26,01. 

På 400 fri og 200 bryst havnet han litt bak sine tidligere rekorder, men avanserte seks plasser og endte som nummer 15 sammenlagt. Dette er hans beste plassering under mesterskapet noen gang.
 - Det lover bra for fortsettelsen som kommer nå til sommeren og høsten, hvor han er kvalifisert til NM junior i AdO Arena i juli, og UM mesterskapet på Jessheim til høsten, sier Roberts. 

Spennende år i vente

Felix deltok altså for første gang og var ranket inn til mesterskapet som nummer 16 på sin årsklasse. Her satte han personlig rekord på hele fire av fem øvelser. 

På 400 fri presset han tiden sin ned til 4.54, noe som er en forbedring på 7,2 sekunder fra kvalifiseringen. Personlig rekord ble det også på 200 rygg med tiden 2.33,63, 100 fly med tiden 1.14,73 og 200 medley med tiden 2.37,03.  Eneste distanse det ikke ble pers på var 200 bryst, hvor han havnet et sekund bak. 

-  Han gjør det veldig bra. Han har mye svømming i seg og har mange spennende år foran seg, slår treneren fast. 
- Neste steg for Felix blir å kvalifisere seg til UM-mesterskapet. Årets mesterskap kommer nok litt for kjapt, men vi satser på at han er med neste år, sier han.

Powered by Labrador CMS