KLAR: Embla Klausen Herland skal være både journalist og innholdsprodusent for Askøy24 fremover.

Embla blir med på satsing for ungdom

Askøy24 skrur opp satsingen på å bli mer relevant for ungdom på Askøy. Embla Klausen Herland (23) blir nå en viktig del av dette laget. 

Publisert Sist oppdatert

Askøy24 har allerede en Tik Tok-konto med omlag 3700 følgere, og har gjennom dette fått godt fotfeste blant ungdom og unge voksne på Askøy. 

Fra før har Evelina Rygg og Shanti Golinveaux produsert gøyalt og interessant stoff for denne målgruppen, og nå kommer også journaliststudent Embla Klausen Herland inn på dette laget.

- Jeg gleder meg til å sette i gang. Dette blir veldig spennende, smiler hun.

Liker å finne historier

Hun har valgt å studere journalistikk fordi hun liker å prate med folk og er nysgjerrig på livene deres. Studiene foregår på Universitetet i Bergen.

- Det å finne historier, og gjerne historier som ikke er kjent for folk, det tiltrekker meg. Dessuten er det jo spennende å lære noe nytt, ta bilder og skrive. Jeg synes det er gøy, sier Herland. 

Hun er opprinnelig fra Øvre Kleppe, men har nå ordnet seg en hybel i byen i forbindelse med studiene.

Nå blir det altså frilansarbeid for Askøy24. Her vil hun ha skriveoppdrag for den ordinære avisen og innholdsproduksjon for Tik Tok-kanalen. Dessuten har hun ambisjoner om å blåse liv i Askøy24s Instagram-konto. 

Kreativitet

- Med sosiale medier kan man nok være enda mer kreativ enn hva man kan i tradisjonelle medier. Jeg synes det virker gøy, for jeg liker å tenke litt utenfor boksen. Det å gjøre nyheter litt mer underholdende for ungdom gleder jeg meg til å ta fatt på, understreker 23-åringen.

Askøy24 har startet et prosjekt som heter «Fra Tik Tok til avis». Det handler i korte trekk om å få ungdommen på Askøy til å bli enda mer interessert i det som A24 formidler. 

- Det er viktig å få de unge til å bli interessert i det som redaktørstyrte medier formidler fra samfunnet de bor i og vokser opp i. Det er jo de som skal vokse opp her og kanskje bosette seg på Askøy. Da er det jo veldig greit at de engasjerer seg i det som rører seg i samfunnet, og gjerne får sagt sin mening om ting, poengterer Herland.

Gleder seg

Hun gjør det klart at det er Tik Tok som er den store kanalen for de yngste.

- Det er nok mange som har en profil på Facebook også, men det er Tik Tok man bruker. Dessuten er det jo en slags mellomgruppe som er veldig glade i Instagram, så også der skal Askøy24 bli gode, lover hun.  

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Første innlegg på Tik Tok er rett rundt hjørnet, forteller hun. 

Powered by Labrador CMS