Tiktok-stjerne på Treffpunkt

Ryktet spredde seg fort da Treffpunkt inviterte til gratiskonsert med Tiktok-stjernen Sander Systad.

Publisert

Rundft 100 lokale ungdommer stod tett sammen på parkeringsdekket utenfor lokalene til Askøy Røde Kors da Sander Systad holdt gratis konsert der torsdag kveld. 

Tre millioner Spotify-avspillinger

- Er dere klar for litt rødvin? åpnet han, og gikk rett på hitlåten som kan vise til tre millioner avspillinger på Spotify.

Mange av de fremmøtte var straks oppe og filmet med mobilene, mens andre sang med på teksten. 

Etter å ha spilt de tre singlene han har ute så langt – pluss noen nye låter – ble Fana-gutten med inn i Treffpunkt-lokalene for å spise pizza, game og spille bordtennis med ungdommene.

For og av ungdom

Konserten ble arrangert av Treffpunkt, som er en aktivitet for unge i alderen 13-20 år. Aktivitetene foregår hver torsdag kl. 17-20 på Amfi Askøy, og drives av unge fra Askøy Røde Kors.

Sander Systad er en veldig livlig, morsom og skikkelig glad fyr.

Linnea Cheyenne Hagevik Thue

- Vi drar på gokart og bowling, har spillkvelder og gjør masse gøy, sier lokalrådsleder Linnea Cheyenne Hagevik Thue.

16-åringen har vært engasjert i Askøy Røde Kors siden hun var 13, og stod bak planleggingen av Sander Systad-konserten. 

- Jeg tenkte at konserten ville trekke flere ungdommer til Treffpunkt, og slik skape mer interesse for det vi gjør, sier hun.

- Jeg kontaktet Systad i forrige uke, og siden gikk det veldig fort. Han er en veldig livlig, morsom og skikkelig glad fyr.

ARRANGERTE KONSERTEN: - Jeg tenkte at konserten ville trekke flere ungdommer til Treffpunkt, og slik skape mer interesse for det vi gjør, sier Linnea Cheyenne Hagevik Thue.

100.000 Tiktok-følgere

Askøy24 får også en liten prat med Sander Systad, som kan vise til 100.000 følgere på Tiktok, 20.000 på Snapchat og 12.000 på Instagram. 

Megahiten «Rødvin» har altså hatt godt over tre millioner avspillinger på Spotify, «Salsa» nærmer seg 470.000 avspillinger, mens «Blond Brunette» snart er oppe i 55.000.

Før jeg kom hit, måtte jeg chugge nedpå en Redbull fordi jeg nesten sovnet stående i dusjen.

Sander Systad

- Jeg ble litt sjokkert da jeg slapp låten «Rødvin» i fjor sommer, siden det var en skikkelig stor andel lyttere i Spania. Men så skjønte jeg at det bare var nordmenn som var på ferie, forteller han.

Tiktok-karrieren hans begynte for to år siden, da han hadde en kjæreste som utfordret ham til å se hvem av dem som kunne få flest følgere. 

- Jeg vant, og så bare fortsatte jeg fordi jeg syntes at det var gøy.

- Du virker som en veldig energisk person?

- Før jeg kom hit, måtte jeg chugge nedpå en Redbull fordi jeg nesten sovnet stående i dusjen. Men ja, jeg har mye energi, og det er jeg veldig glad for.

ENERGISK: - Jeg har mye energi, og det er jeg veldig glad for, sier Sander Systad.

- Samarbeidet funket ikke

Systad er glad for suksessen så langt, men sier at den er ingenting i forhold til det han ønsker å oppnå senere i livet.

- Det følger jo mange nedsider med det å være en offentlig person, men de positive sidene utveier det galant – slik som å ha muligheten til å komme hit, samle så mange ungdommer og bare gjøre noe gøy. Det gjør meg mer glad enn noe annet i verden.

Like før sommeren slapp han tredjesingelen «Blond Brunette» på Sony Music. Dette samarbeidet er nå avsluttet.

- Samarbeidet funket ikke slik som jeg ønsket, og heller ikke for Sony. Det var ingenting stygt eller dumt med det, bare at det ikke gikk like bra som noen av oss hadde håpet. Men jeg digger sangen som kom ut av det.

UTENDØRSKONSERT I FINVÆRET: Mobilene kom opp så fort konserten begynte.

Blå eller rød pille?

- Hva handler «Blond Brunette» om?

- Å, det er bare en kjempeoverfladisk festsang som jeg laget mer for å skape bra stemning når jeg spiller den live.

- Du har med en referanse til The Matrix-filmen?

Da mener jeg bare, hva velger du av blond og brunette?

Sander Systad

- Det er veldig gøy at du tok den, for det er ikke mange som gjør det, sier han, og siterer en bit av teksten:

- Jeg sier «snakker blond brunette, blond brunette, hva skal jeg velge, rød eller blå? Hvilken pille er den rette», sant? Og da mener jeg bare, hva velger du av blond og brunette?

- Hvilken pille ville du tatt dersom «The Matrix» var virkelig?

- Jeg hadde valgt den som han tar i filmen. Det er det eneste riktige. Du kan ikke velge den som gjør at du lever det normale livet. Det blir for dumt.

-TRIVES PÅ SCENEN: - Det å ha muligheten til å komme hit, og samle så mange ungdommer ogjør meg mer glad enn noe annet i verden, sier Sander Systad.

«Det ordner seg for pappa»

Han understreker at han ikke regner seg som rapper, og at han har stor respekt for artister som Lars Vaular og Martin Hazy.

Nå handler det bare om å være relevant, og det er kjipt overfor kunsten.

Sander Systad

- Da snakker du om folk som har avanserte tekster. Vaular-albumet «Helt om dagen, helt om natten» har gått på repeat hos meg. 

- Lars Vaular er en av de mest begavede artistene, og det er skikkelig kjipt at drittunger som meg får så mye fame bare fordi vi er store på Tiktok, reflekterer han.

- Jeg skulle ønske at flere reachet ut og så på gamle musikkting på YouTube. 

- Nå handler det bare om å være relevant, og det er kjipt overfor kunsten. Men det er sånn verden har blitt.

Powered by Labrador CMS